Faratuben_Band-foto_(bussen).jpg

Marts på Radar

Vi sparker foråret i gang med en måned, hvor musikken kommer vidt omkring. Vi starter med en rejse tilbage til Aarhus i henholdsvis 90erne, 00erne og 10erne. Derefter følger en række koncerter, som har det til fælles, at de på hver sin vis er stemningsfulde og til tider dystre, men udføres i mange forskellige genrer.

Tekst: Victor Zethsen / Foto: Presse (Faratuben)

3.-5. marts: Aarhus som musikby siden 1990

Radioværten Carsten Holm inviterer tre forskellige eksperter til at danne rammen for denne uges talk-program. I løbet af tre dage fortæller de om Aarhus’ musikhistorie gennem de sidste tre årtier – også med fokus på byrummets fysiske rammer for musik. Kom og hør om henholdsvis 90erne, 00erne og de netop afsluttede 10ere. Fokus på den aarhusianske musikscene har ofte været på 80erne, og arrangørerne vil derfor gerne fortælle om alt det andet, der er sket siden. De tre talks præsenteres af foreningen Music City Aarhus 2022, der har til formål at styrke Aarhus’ musikliv, og gøre det til en afgørende del af byen. Foreningen sætter fokus på Aarhus rige musikliv, for at vi i fremtiden kan værne om det. Kom og få udvidet din horisont og forståelse af musikkens betydning for Aarhus.

Billetter:
Aarhus i 90erne - fra Cut'N'Move til Kosmopolitan
Aarhus i 00erne - fra Tina Dickow til Aarhus Took It
Aarhus i 10erne - fra Velvet Volume til Aarhus Volume

6. marts: Natlyst

Fredag 6. marts siger vi farvel til vinteren med denne stemningsfulde musik, som har lokale rødder. Bandet har fået megen positiv opmærksomhed, og udgav i 2019 deres debutplade. Natlyst drager på mange forskellige elementer af blandt andet synthpop, klassisk og jazz, som tilsammen skaber et drømmende univers – og så synges der på dansk.

Billetter:
Natlyst m. support: IDK IDA

7. marts: Tuhaf

Lørdag 7. marts kan du høre ”funky Anatolsk syrerock”, når det dansk/tyrkiske band Tuhaf rammer Radar. De udgav i august 2019 EP’en Gölgeden, som byder på fem skarpe sange på både dansk og tyrkisk, og leverer en spændende blanding af guitarfunderet rock og tyrkiske rytmer.

Billetter:
TUHAF

13. marts: Herselection

Fredag den 13. marts er der lagt op til fest, når hele 17 forskellige kvindelige DJ’s lægger vejen forbi Radar. I forbindelse med Future Female Sounds støtter Radar op om den voksende talentmasse indenfor danske DJ’s – så kom og hør en god blanding af etablerede og upcoming talenter, og tag danseskoene på, når der spilles house, disco, funk, hip hop og elektronisk musik fra hele verden.

Læs mere om Future Female Sounds www.futurefemalesounds.org

Billetter:
Herselection // Aarhus Edition

14. marts: The Entrepreneurs + Loose Ends

Erfarne livemusikere, nye sange og eksperimenterende støjrock – det er hvad man kan forvente af denne lørdag på Radar. The Entrepreneurs har, siden deres første pladeudgivelse sidste år, turneret både i Danmark og Europa, og har opnået anerkendelse hos bl.a. engelske anmeldere.

Lokale Loose Ends sørger for opvarmning, med enorm energi på scenen og intense sange, funderet i støj- og punkrock.

Billetter:
The Entrepreneurs m. support: Loose Ends

19. marts: AlasNoAxis

Torsdag den 19. marts står den på eksperimenterende musik centreret omkring den amerikanske jazztrommeslager Jim Black, som siden 2000 har samlet musikere om dette projekt. Her arbejdes med forskellige genrer, hvor kreativiteten er i højsædet. Kom og hør rocksange af eksperimenterende karakter, med et jazzet udgangspunkt, som kulminerer i en unik liveoptræden, som også indeholder elementer af improvisation.

Billetter:
AlasNoAxis

 

20.marts: Redwood Hill + Special guests: (0) og Gravitated

Fredag den 20. marts er det den københavnske post-metal kvintet der sørger for en dyster aften på Radar. Samme aften udgiver de deres 3. plade, Ender. Bandet er kendt for deres dragende liveoptrædener og har adskillige anmelderroste koncerter bag sig på bl.a. Roskilde Festival, Copenhell og A Colossal Weekend. De kommer med tung og atmosfærisk lyd, som består af snerrende guitarer, afgrundsdybe bassriffs, massive trommer og frygtindgydende skrig.

Parantes 0 parentes spiller metal/doom, og holder mystikken i live ved at forblive navneløse musikere, der lader musikken tale for dem. Der er ikke meget information at finde online, så man bliver nødt til at opleve det live.

Gravitated er en ny musikalsk platform, hvoraf kernen udgør den elektroniske halvdel af det københavnske post-metal band LLNN. Ved brug af egne optagede lyde, ambient noise og soniske soundscapes omfavner Gravitated det klaustrofobiske mørke.

Billetter:
Redwood Hill m. gæster: (0) + Gravitated

21. marts: FARATUBEN + Afterparty med NURI

Lørdag den 21. marts kan du høre lyden af Mali og Danmark i et sammensurium af energi og festlige rytmer. Der opfordres til dans, når Faratuben igen spiller på Radar, og præsenterer deres moderne version af traditionel bobomusik fra Mali. De synger desuden om ulighed og hylder forskelligheden i verden.

NURI spiller fængende elektroniske grooves, med en blanding af slagtøj, polyrytmiske forløb, bastung elektronik og samples fra både nutid og fortid. Denne blanding af Tunesiens afrikanske rødder og en groovy afrofuturisme kulminerer live, når han på scenen fremstår som en maskeret heksedoktor, som med mystiske ritualer tager publikum med på en rejse ind i sit hjemlands tabte rødder.

Billetter:
Faratuben og afterparty m. NURI

LYT TIL HELE PLAYLISTEN FOR FORÅRET PÅ RADAR:

Back